Ресторан української кухні вперше в історії увійшов до найпрестижнішого рейтингу Michelin Guide.


Першим українським закладом харчування, який увійшов у рейтинг Michelin Guide, став ресторан "Anelya" у Чикаго. Інформацію про це повідомив український шеф-кухар Євген Клопотенко на своїй сторінці в Інстаграмі.
Кухар з українським походженням розповів, що ресторан був відкритий ним саме і названий на честь його бабусі, яка жила в Харкові. Він відвідав Харківщину у 2023 році.
«Зараз цей ресторан став першим свого роду в рейтингу Michelin Guide. (Українці досі борються, щоб його визнавали українським, а не «Східноєвропейським»). Але це дуже круто», - підкреслив Клопотенко.
Крім того, шеф-кухар зазначив, що початково "Anelya" був експериментальним проектом зі збору коштів на гуманітарну допомогу жителям Харківщини.
«А потім власник Джонні вирішив створити повноцінний український ресторан, який миттєво став успішним», - написав Клопотенко в соцмережі.
У заключному розділі свого посту шеф-кухар зазначив, що підтримка України та просування української культури є завжди доброю ідеєю.
Читайте також
- В Україні визначили порядок функціонування мережі Центрів нацспротиву
- Водіям пояснили значення загадкових цифр у правах: що обмежує код "78"
- Землетрус у Стамбулі: момент поштовхів потрапив у прямий ефір (відео)
- «Яєчками» по «штукатурці». Відома філологиня рознесла вщент колегу, який оголосив фемінітиви необов'язковими
- Київ накриє спека до +26: Гідрометцентр розповів, на яку погоду чекати
- Як можна бути щасливими під час війни? Соціолог пояснив феномен українців